HOE WERKT SILENT DISCO?

Hoe werkt een Silent Disco? Dat is een vraag die we regelmatig krijgen. Op deze pagina geven we je daar antwoord op! Bekijk de instructievideo’s, of lees hieronder meer! Toch nog een vraag? Bekijk dan onze veelgestelde vragen, of neem contact met ons op. Weet je al hoe het werkt, en wil je gewoon een Silent Disco set huren? Doe dan snel een aanvraag!

WAT HEB JE ZELF NODIG VOOR HET AANSLUITEN VAN SILENT DISCO?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Het enige dat jij nodig hebt is een geluidsbron en een groep mensen. De geluidsbron kan van alles zijn: een smartphone, een laptop, een draaitafel of een TV. Alle apparatuur waar een Mini-Jack of een Tulp kabel in kan is geschikt voor onze zenders. Maak vooraf een playlist op Spotify, zoek een film uit die je op TV afspeelt of boek een DJ, en de apparatuur doet de rest! Een groep mensen is natuurlijk niet verplicht, maar wel zo gezellig!

Hoe werkt Silent Disco

WAARVOOR
ZORGEN WIJ?

Wanneer je bij ons spullen bestelt, ontvang je een box met daarin allerlei apparatuur. Bij je bestelling zitten altijd koptelefoons en minstens één zender. Hieronder leggen we per item uit wat het is en waar je het voor nodig hebt.

Hoe werkt Silent Disco - Koptelefoons

Koptelefoons

Deze spreekt natuurlijk voor zich; zonder koptelefoons immers geen Silent Disco! De koptelefoons hebben een aan/uit knop en een knopje om van zender te wisselen. Ook zit er een volumeknopje op waarmee je het volume van jouw koptelefoon kunt bijstellen. De koptelefoons hebben een batterij die 8 tot 10 uur meegaat!

Hoe werkt Silent Disco - Gewone zenders

Gewone zenders

Gewone zenders sluit je aan op een stopcontact. Hierbij leveren we per zender twee kabels. Eén van die kabels is geschikt voor professionele DJ-apparatuur, de ander is geschikt voor smartphones of laptops. Voor sommige smartphones is nog wel een tussenstukje nodig; die kun je ook bij ons huren. Controleer dus van tevoren even of je de goede aansluiting hebt! Iedere gewone zender zorgt voor één muziekkanaal op de koptelefoons. Voor drie kanalen heb je dus drie zenders nodig.

Hoe werkt Silent Disco - Zenders op accu

Zenders op accu

Zenders op accu hebben een batterij die ongeveer 10 uur meegaat. Deze hoeft dus niet in het stopcontact. Hierbij leveren we één AUX-kabel die geschikt is voor smartphones en laptops. Ook hierbij heb je bij sommige producten een tussenstukje nodig, maar zenders op accu kunnen ook met BlueTooth verbonden worden. Iedere gewone zender zorgt voor één muziekkanaal op de koptelefoon. Voor drie kanalen heb je dus drie zenders nodig. Deze zenders op accu gaan zo’n 10 uur mee en worden geleverd inclusief oplader.

Hoe werkt Silent Disco - Tulp Kabel

Tulp kabel

Deze kabel wordt geleverd bij gewone zenders. Met deze kabel kun je de zender aansluiten op bijvoorbeeld professionele draaitafels en op TV’s.

Hoe werkt Silent Disco - Mini-Jack kabel

Mini-Jack kabel

Deze kabel wordt geleverd bij gewone zenders en bij zenders op accu. Met deze kabel kun je de zender aansluiten op bijvoorbeeld smartphones en laptops. Sommige smartphones hebben nog wel een tussenstukje nodig.

Hoe werkt Silent Disco - Oplader

Oplader

Wanneer je de spullen meerdere dagen huurt kun je ervoor kiezen er een oplader bij te huren. Deze gaat in een stopcontact en kan 16 koptelefoons in één keer opladen.

Discolamp

Met de discolamp hoef je weinig te doen om sfeer te creëren bij een Silent Disco. Door de ingebouwde microfoon kan de discolamp reageren op geluid om zo een dynamische lichtshow te creëren. Tip: Wil je écht het maximale uit de discolamp halen? Overweeg dan de rookmachine. Door een beetje rook in de ruimte te laten zweven worden de lichtstralen zichtbaar wat het effect enorm vergroot.

Rookmachine

Onmisbaar om je verlichting te accentueren, de rookmachine is ideaal voor je Silent disco. De rookmachine wordt geleverd met rookvloeistof op waterbasis en een bedrade afstandsbediening.

Gemotoriseerde spiegelbol

De gemotoriseerde spiegelbol geeft een mooi effect door de weerkaatsing van licht op de bol in combinatie met de draaimotor waardoor de lichtstralen rond je Silent Disco schijnen.

HOE WERKT HET AANSLUITEN VAN SILENT DISCO?

Het aansluiten van een Silent Disco set is erg eenvoudig. Hieronder leggen we per zender uit hoe je jouw muziek op de koptelefoons kunt afspelen. Ben je meer visueel ingesteld? Bekijk dan de instructievideo’s voor het aansluiten van een Silent Disco set.

Gewone zenders aansluiten

 1. Open het hoesje en haal de zender en de stekker uit het hoesje
 2. Steek de stekker in het stopcontact en sluit deze aan op de zender
 3. Zet de zender aan (van OFF naar HIGH)
 4. Kies het gewenste kanaal met het ‘channel’ knopje
  (1 = Blauw, 2 = Rood, 3 = Groen)
  Zorg dat alle zenders op een ander kanaal staan om storing te voorkomen!
 5. Sluit de juiste kabels aan (Tulp of Mini-Jack) en verbind deze met de geluidsbron
 6. Speel muziek af op de geluidsbron
 7. Zet de koptelefoon aan en kies het juiste kanaal. Stel het volume bij met het volumeknopje
 8. Geniet van jouw Silent Disco!

Zenders op Accu aansluiten

 1. Open het hoesje en haal de zender uit het hoesje
 2. Zet de zender aan
 3. Kies het gewenste kanaal met het ‘channel’ knopje
  (1 = Blauw, 2 = Rood, 3 = Groen)
  Zorg dat alle zenders op een ander kanaal staan om storing te voorkomen!
 4. Sluit geluidsbron aan met de Mini-Jack kabel of via BlueTooth
 5. Speel muziek af op de geluidsbron
 6. Zet de koptelefoon aan en kies het juiste kanaal. Stel het volume bij met het volumeknopje
 7. Geniet van jouw Silent Disco!