Hoe werkt Silent Disco?

Hoe werkt een Silent Disco? Op deze pagina leggen we je dat eventjes haarfijn uit! Als je een een set gehuurd hebt en er niet uit komt of wil weten wat je in huis haalt voordat je een aanvraag doet ben je hier aan het juiste adres. Bekijk onze instructievideo’s om te zien wat je allemaal in onze boxen vindt en wat je zelf nog nodig hebt. Ook leggen we daarin uit hoe je alles aansluit. Bij iedere bestelling stoppen we nog een handleiding waarop je deze informatie vindt.

Instructie met Gewone Zender

Instructie met Zender op Accu

Wat heb je zelf nodig voor het aansluiten van Silent Disco?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Het enige dat jij nodig hebt is een geluidsbron en een groep mensen. De geluidsbron kan van alles zijn: een smartphone, een laptop, een draaitafel of een TV. Alle apparatuur waar een Mini-Jack of een Tulp kabel in kan is geschikt voor onze zenders. Maak vooraf een playlist op Spotify of zoek een film uit die je op TV afspeelt en de apparatuur doet de rest! Een groep mensen is natuurlijk niet verplicht, maar wel zo gezellig!

Waarvoor zorgen wij?

Wanneer je bij ons spullen bestelt, ontvang je een box met daarin allerlei apparatuur. Bij je bestelling zitten altijd koptelefoons en minstens één zender. Hieronder leggen we per item uit wat het is en waar je het voor nodig hebt.

Koptelefoons

Deze spreekt natuurlijk voor zich; zonder koptelefoons immers geen Silent Disco! De koptelefoons hebben een aan/uit knop en een knopje om van zender te wisselen. Ook zit er een volumeknopje op waarmee je het volume van jouw koptelefoon kunt bijstellen. De koptelefoons hebben een batterij 8 tot 10 uur meegaat!

Silent Disco zender huren

Gewone zenders

Gewone zenders sluit je aan op een stopcontact. Hierbij leveren we per zender twee kabels. Eén van die kabels is geschikt voor professionele DJ-apparatuur, de ander is geschikt voor smartphones of laptops. Voor sommige Apple-producten is nog wel een tussenstukje (Lightning-to-Jack-adapter) nodig; die kun je ook bij ons huren. Iedere gewone zender zorgt voor één muziekkanaal op de koptelefoons. Voor drie kanalen heb je dus drie zenders nodig.

Silent Disco Zender op accu huren

Zenders op accu

Zenders op accu hebben een batterij die ongeveer 10 uur meegaat. Deze hoeft dus niet in het stopcontact. Hierbij leveren we één AUX-kabel die geschikt is voor smartphones en laptops. Ook hierbij heb je bij sommige Apple-producten een tussenstukje nodig. De zenders op accu kunnen ook met BlueTooth verbonden worden. Iedere gewone zender zorgt voor één muziekkanaal op de koptelefoon. Voor drie kanalen heb je dus drie zenders nodig. Deze zenders op accu gaan zo’n 10 uur mee en worden geleverd inclusief oplader.

tulp kabel huren

Tulp kabel

Deze kabel wordt geleverd bij gewone zenders. Met deze kabel kun je de zender aansluiten op bijvoorbeeld professionele draaitafels en TV’s.

Mini jack kabel huren

Mini-Jack kabel

Deze kabel wordt geleverd bij gewone zenders en bij zenders op accu. Met deze kabel kun je de zender aansluiten op bijvoorbeeld smartphones en laptops. Sommige Apple-producten hebben nog wel een tussenstukje (Lightning-to-Jack-adapter) nodig.

multilader silent disco huren

Oplader

Wanneer je de spullen meerdere dagen huurt kun je ervoor kiezen er een oplader bij te huren. Deze gaat in een stopcontact en kan 16 koptelefoons in één keer opladen.

Hoe werkt het aansluiten van Silent Disco?

Het aansluiten van een Silent Disco set is erg eenvoudig. Hieronder leggen we per zender uit hoe je jouw muziek op de koptelefoons kunt afspelen.

Gewone zenders aansluiten

 1. Open het hoesje en haal de zender en de stekker uit het hoesje
 2. Steek de stekker in het stopcontact en sluit deze aan op de zender
 3. Zet de zender aan (van OFF naar HIGH)
 4. Kies het gewenste kanaal met het ‘channel’ knopje
  (1 = Blauw, 2 = Rood, 3 = Groen)
  Zorg dat alle zenders op een ander kanaal staan om storing te voorkomen!
 5. Sluit de juiste kabels aan (Tulp of Mini-Jack) en verbind deze met de geluidsbron
 6. Speel muziek af op de geluidsbron
 7. Zet de koptelefoon aan en kies het juiste kanaal. Stel het volume bij met het volumeknopje
 8. Geniet van jouw Silent Disco!

Zenders op accu aansluiten

 1. Open het hoesje en haal de zender uit het hoesje
 2. Zet de zender aan
 3. Kies het gewenste kanaal met het ‘channel’ knopje
  (1 = Blauw, 2 = Rood, 3 = Groen)
  Zorg dat alle zenders op een ander kanaal staan om storing te voorkomen!
 4. Sluit geluidsbron aan met de Mini-Jack kabel of via BlueTooth
 5. Speel muziek af op de geluidsbron
 6. Zet de koptelefoon aan en kies het juiste kanaal. Stel het volume bij met het volumeknopje
 7. Geniet van jouw Silent Disco!