VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je een vraag over Silent Disco Koptelefoons.nl of over Silent Disco in het algemeen? Kijk dan eens of je het antwoord hieronder kunt vinden! Mocht je het antwoord op je vraag er toch niet tussen staan, dan vind je helemaal onderaan deze pagina een contactformulier. Je mag je vraag uiteraard ook telefonisch stellen, wij zijn bereikbaar op 0416-855825!

Algemeen

Een Silent Disco werkt heel gemakkelijk. In de basis heb je een zender die aangesloten is op een muziekbron. Deze zender stuurt jouw muziek de lucht in en de koptelefoons vangen dit signaal op. Het aansluiten van onze apparatuur is erg gemakkelijk, hoe dat precies moet vind je op deze pagina!

Jazeker! Wij verhuren onze apparatuur gewoonlijk per weekend. Als je ze bijvoorbeeld een weekje mee wilt nemen op vakantie of doordeweeks langer dan één avond wilt gebruiken maken we graag een passende offerte. Vraag hiernaar wanneer je een aanvraag doet!

Uiteraard! Wij hebben in het verleden al aan verschillende zakelijke klanten geleverd. Van kroeg tot festival en van metaalbedrijf tot voetbalbond, als jij een feestje met Silent Disco wilt organiseren ben je bij ons aan het juiste adres. Wij vermelden ook altijd de prijs exclusief BTW. op onze offertes.

Dat mag natuurlijk altijd, maar is volgens ons niet nodig. Wij versturen al onze koptelefoons opgeladen op en testen ze regelmatig. Daarnaast kunnen we tijdens het opladen van de koptelefoons zien of er wat mis is met één van onze koptelefoons, ze raken dan namelijk nooit opgeladen. Zolang jij voorzichtig omgaat met de spullen kan er in principe niets misgaan. Heb je er toch eentje die niet werkt? Laat het ons dan even weten!

Voor ieder muziekkanaal (Rood, Groen, Blauw) heb je één zender nodig. Als je dus meerdere verschillende muziekgenres wilt beluisteren heb je twee of drie zenders nodig. We merken zelf vaak dat één zender per 10 personen genoeg is. Met te veel zenders wordt het vaak minder gezellig, doordat iedereen als het ware naar een ander liedje aan het luisteren is.

Wij sturen jou, nadat je je bestelling bevestigd hebt, een factuur met alle benodigde gegevens. We verzoeken je dan de betaling uiterlijk zeven dagen van te voren per bank te betalen, onder vermelding van het factuurnummer. Wanneer je minder dan zeven dagen van tevoren bestelt verwachten we de betaling direct na het ontvangen van de factuur.

De spullen worden pas verstuurd wanneer we de betaling binnen hebben, dus zorg dat je op tijd bent!

Dat kan zeker! Daarvoor hebben we wel wat meer informatie nodig dan wat je in ons aanvraagformulier invult. Het beste is om dan even telefonisch contact op te nemen via 0416-855825. We gaan dan samen kijken naar wat jouw wensen zijn en wat wij daarin kunnen betekenen.

Wij hebben overigens ook een eigen artiestenbureau, neem alvast een kijkje als je bij ons een DJ wilt huren: 995 Entertainment

Neem zo snel mogelijk contact met ons op! We kijken graag of we wat voor je kunnen betekenen.

De kleine lettertjes met betrekking tot annuleren vind je in onze algemene voorwaarden.

Technisch

Dat ligt eraan. Onze koptelefoons hebben een batterij die ongeveer 8 tot 10 uur meegaat! Als je denkt dat je binnen die tijd niet genoeg van je Silent Disco kunt genieten, kun je altijd een extra oplader bij ons huren! Met één oplader kun je 16 koptelefoons opladen, al duurt het natuurlijk wel weer even voordat de koptelefoons volgeladen zijn…

De naam verraadt het al een beetje: zenders op accu hebben een accu! Gewone zenders hebben een stopcontact nodig om te werken, perfect voor feesten op een vaste locatie waar gewoon stroom aanwezig is. De zenders op accu zijn dan weer ideaal wanneer je bijvoorbeeld op een camping of in een bos staat! Verder hebben de zenders op accu de mogelijkheid om met BlueTooth te verbinden, wat bij de gewone zenders niet het geval is. De batterij van deze zenders gaat zo’n 10 uur mee.

Onze zenders hebben een bereik van wel 500 meter! Je kunt dus rustig een rondje door de straat wandelen of een feestje in je achtertuin organiseren terwijl je de muziek binnen in je huis regelt.

Het storen van een zender komt meestal door magnetische velden die veroorzaakt worden door zware apparatuur zoals elektriciteitsmasten of grote machines. Zolang je daar niet in de buurt bent is er niks aan de hand. Een andere oorzaak van storing kan het zijn dat je per ongeluk twee zenders op hetzelfde kanaal hebt afgestemd. Zorg dus dat ze allemaal op een ander kanaal staan!

Dat kan zeker! Onze gewone zenders worden geleverd met een AUX- en een Tulp kabel. Die tulp-kabel is geschikt voor draaitafels en mengpanelen, de AUX-kabel is geschikt voor onder andere smartphones en laptops.

De zenders op accu zijn niet geschikt voor draaitafels, maar we gaan er ook niet vanuit dat je een draaitafel op accu hebt. Gewoonlijk heb je daarbij altijd een stopcontact in de buurt.

Dat kan alleen als je een audiobron hebt met twee master-uitgangen, zoals een draaitafel. Je kunt dan de zender op de ene uitgang en de speakers op een andere uitgang aansluiten. Met smartphones of laptops hebben we hierin geen ervaring.

Wel is het zo dat achtergrondmuziek ervoor kan zorgen dat het publiek de koptelefoons niet gebruiken, waardoor het idee van een ‘Silent Disco’ een beetje achterhaald wordt. Dit raden wij daarom dus af.

VERZENDEN & RETOURNEREN

Jazeker! Bestellingen onder de €100,- versturen we voor €15,- en bestellingen boven de €100,- versturen we zelfs gratis.

We versturen de pakketten heen via DHL. Retour sturen verloopt via PostNL.
Voor het retourneren vind je een bijgeleverd verzendlabel in de kist. Deze kun je vervolgens op de kist plakken en zo kun je hem gemakkelijk retour zenden.

Bestellingen met een groter volume zullen in de meeste gevallen bezorgd worden door onze chauffeur. Retourneren gaat dan vervolgens in overleg (of ophalen door de chauffeur of via het verzendlabel/PostNL.

We hebben verschillende Pick-Up points in Nederland waar je de spullen gratis kunt ophalen. Deze hebben maar een erg beperkte voorraad en zitten dus vaak al ver van tevoren volgeboekt. Vraag hier even naar wanneer je een aanvraag doet!

We verwachten dat je de spullen de eerstvolgende werkdag na jouw huurperiode naar ons terugstuurt. Als ze worden opgehaald door onze bezorger, maken we daarover nog een afspraak.

Heb je de spullen afgehaald bij een Pick-up Point? Dan spreken we een moment af waarop je ze daar weer kunt retourneren.

Heb je de spullen per post ontvangen? Dan ontvang je van ons een retourlabel van PostNL, waarmee je het pakket bij een PostNL-punt in de buurt weer kunt inleveren! Dit dient op de eerstvolgende werkdag te gebeuren, zodat wij onze spullen weer tijdig terug hebben voor de volgende verhuur!

Heeft onze bezorger ze persoonlijk afgeleverd? Dan bekijken we per bestelling even of het handig uitkomt dat hij ze ook weer ophaalt, of dat je ze per post naar ons terugstuurt.

Liever niet… Zorg dat je zorgvuldig met de apparatuur omgaat en dat alles weer netjes schoon en onbeschadigd bij ons terugkomt. Daarmee bespaar je ons een hoop schoonmaakwerk en een hoge bloeddruk en bespaar je jezelf de kosten voor het schoonmaken en eventuele schade. In onze algemene voorwaarden vind je hierover meer informatie.

Zorg ook dat je de apparatuur netjes terug in de doos stopt: zenders in het hoesje, koptelefoons ingeklapt, kabels opgerold en alles netjes opgestapeld. Zo voorkom je eventuele schade tijdens het verzenden. Jij bent verantwoordelijk voor de apparatuur vanaf het moment dat je de spullen ontvangt tot aan het moment dat wij de spullen terug hebben.

MUZIEK

Iedere muziekstijl die jij maar wil! Onze zenders maken zelf namelijk geen muziek. Je sluit er je eigen apparatuur op aan, zoals een smartphone, laptop of draaitafel. Maak van tevoren een Spotify-lijstje of huur een gezellige DJ in, sluit de zenders aan en beluister jouw eigen muziek op de koptelefoons!

Yes! Wij leveren onze zenders met de juiste bekabeling om deze aan smartphones en tablets te koppelen. Voor de nieuwere Apple-apparatuur heb je nog wel een Lightning-to-Jack-adaptertje nodig, en voor nieuwere Android-apparatuur een USB-C-adaptertje. Die verhuren we ook!

Zenders op accu kunnen ook met BlueTooth verbonden worden.

Ja! Je sluit je eigen apparatuur aan op de zenders. Als je drie kanalen wilt gebruiken zorg je dat je bijvoorbeeld drie Spotify-playlists en drie geluidsbronnen (smartphone, tablet, etc.) hebt. Je kunt de zenders ook aansluiten op een draaitafel en bijvoorbeeld een vette DJ inhuren die voor de muziek zorgt.

KOM IN CONTACT.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen, of wil je een Silent Disco set kopen in plaats van huren?
Vul dan hier het contactformulier in!

 

Silent Disco Events & Verhuur B.V.
Thomas Edisonweg 66B
5151 DJ, Drunen
0416 855 825