Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Silent Disco Koptelefoons.nl of over Silent Disco in het algemeen? Kijk dan eens of je het antwoord hieronder kunt vinden!

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan via ons contactformulier.

Wil je Silent Disco apparatuur huren of wil je weten wat het gaat kosten? Dien dan een aanvraag in!

Algemeen

Hoe werkt een Silent Disco?

Een Silent Disco werkt heel gemakkelijk. In de basis heb je een zender die aangesloten is op een muziekbron. Deze zender stuurt jouw muziek de lucht in en de koptelefoons vangen dit signaal op. Het aansluiten van onze apparatuur is erg gemakkelijk, hoe dat precies moet vind je op deze pagina!

Kan ik de koptelefoons langer dan één dag huren?

Jazeker! Wij verhuren onze apparatuur gewoonlijk per weekend. Als je ze bijvoorbeeld een weekje mee wilt nemen op vakantie of doordeweeks langer dan één avond wilt gebruiken maken we graag een passende offerte. Vraag hiernaar wanneer je een aanvraag doet!

Kan ik ook zakelijk koptelefoons huren?

Uiteraard! Wij hebben in het verleden al aan verschillende zakelijke klanten geleverd. Van kroeg tot festival en van metaalbedrijf tot voetbalbond, als jij een feestje met Silent Disco wilt organiseren ben je bij ons aan het juiste adres. Wij vermelden ook altijd de prijs exclusief BTW. op onze offertes.

Moet ik voor de zekerheid extra koptelefoons huren?

Dat mag natuurlijk altijd, maar is volgens ons niet nodig. Wij versturen al onze koptelefoons opgeladen op en testen ze regelmatig. Daarnaast kunnen we tijdens het opladen van de koptelefoons zien of er wat mis is met één van onze koptelefoons, ze raken dan namelijk nooit opgeladen. Zolang jij voorzichtig omgaat met de spullen kan er in principe niets misgaan. Heb je er toch eentje die niet werkt? Laat het ons dan even weten!

Hoeveel zenders heb ik nodig?

Voor ieder muziekkanaal (Rood, Groen, Blauw) heb je één zender nodig. Als je dus meerdere verschillende muziekgenres wilt beluisteren heb je twee of drie zenders nodig. We merken zelf vaak dat één zender per 10 personen genoeg is. Met te veel zenders wordt het vaak minder gezellig, doordat iedereen als het ware naar een ander liedje aan het luisteren is.

Hoe werkt het met betalen?

Wij sturen jou, nadat je je bestelling bevestigd hebt, een factuur met alle benodigde gegevens. We verwachten de betaling dan gewoonlijk drie dagen van te voren per bank. Wanneer je minder dan drie dagen van tevoren bestelt verwachten we de betaling direct na het ontvangen van de factuur.

De spullen worden pas verstuurd wanneer we de betaling binnen hebben, dus zorg dat je op tijd bent!

Kan ik bij jullie ook een totaalpakket (met Dj's en dergelijken) huren?

Dat kan zeker! Daarvoor hebben we wel wat meer informatie nodig dan wat je in ons aanvraagformulier invult. Het beste is om dan even telefonisch contact op te nemen via 0416-855825. We gaan dan samen kijken naar wat jouw wensen zijn en wat wij daarin kunnen betekenen.

Wij hebben overigens ook een eigen artiestenbureau, neem alvast een kijkje als je bij ons een DJ wilt huren: 995 Entertainment

Mijn feest gaat op het allerlaatste moment niet door, kan ik nog annuleren?

Neem zo snel mogelijk contact met ons op! We kijken graag of we wat voor je kunnen betekenen.

De kleine lettertjes met betrekking tot annuleren vind je in onze algemene voorwaarden.

Technisch

Moeten de koptelefoons opgeladen worden?

Dat ligt eraan. Onze koptelefoons hebben een batterij die ongeveer 8 tot 10 uur meegaat! Als je denkt dat je binnen die tijd niet genoeg van je Silent Disco kunt genieten, kun je altijd een extra oplader bij ons huren! Met één oplader kun je 16 koptelefoons opladen, al duurt het natuurlijk wel weer even voordat de koptelefoons volgeladen zijn…

Wat is het verschil tussen gewone zenders en zenders op accu?

De naam verraadt het al een beetje: zenders op accu hebben een accu! Gewone zenders hebben een stopcontact nodig om te werken, perfect voor feesten op een vaste locatie waar gewoon stroom aanwezig is. De zenders op accu zijn dan weer ideaal wanneer je bijvoorbeeld op een camping of in een bos staat! Verder hebben de zenders op accu de mogelijkheid om met BlueTooth te verbinden, wat bij de gewone zenders niet het geval is. De batterij van deze zenders gaat zo’n 10 uur mee.

Hoe ver reiken de zenders?

Onze zenders hebben een bereik van wel 500 meter! Je kunt dus rustig een rondje door de straat wandelen of een feestje in je achtertuin organiseren terwijl je de muziek binnen in je huis regelt.

Mijn zenders storen, hoe komt dat?

Het storen van een zender komt meestal door magnetische velden die veroorzaakt worden door zware apparatuur zoals elektriciteitsmasten of grote machines. Zolang je daar niet in de buurt bent is er niks aan de hand. Een andere oorzaak van storing kan het zijn dat je per ongeluk twee zenders op hetzelfde kanaal hebt afgestemd. Zorg dus dat ze allemaal op een ander kanaal staan!

Kan ik de zenders ook op een professionele draaitafel aansluiten?

Dat kan zeker! Onze gewone zenders worden geleverd met een AUX- en een Tulp kabel. Die tulp-kabel is geschikt voor draaitafels en mengpanelen, de AUX-kabel is geschikt voor onder andere smartphones en laptops.

De zenders op accu zijn niet geschikt voor draaitafels, maar we gaan er ook niet vanuit dat je een draaitafel op accu hebt. Gewoonlijk heb je daarbij altijd een stopcontact in de buurt.

Is het mogelijk om de muziek ook hardop op de achtergrond af te spelen?

Dat kan alleen als je een audiobron hebt met twee master-uitgangen, zoals een draaitafel. Je kunt dan de zender op de ene uitgang en de speakers op een andere uitgang aansluiten. Met smartphones of laptops hebben we hierin geen ervaring.

Wel is het zo dat achtergrondmuziek ervoor kan zorgen dat het publiek de koptelefoons niet gebruiken, waardoor het idee van een ‘Silent Disco’ een beetje achterhaald wordt. Dit raden wij daarom dus af.

Verzenden & retourneren

Versturen jullie de koptelefoons per post?

Jazeker! Bestellingen onder de €100,- versturen we voor €15,- en bestellingen boven de €100,- versturen we gratis. Wanneer je ‘s morgens vroeg een bestelling plaatst voor diezelfde avond en je jouw telefoon of mail goed in de gaten houdt kunnen we de spullen vaak op diezelfde avond nog bij jou thuis krijgen!

Kan ik de spullen ergens ophalen?

We hebben verschillende Pick-Up points in Nederland waar je de spullen gratis kunt ophalen. Deze hebben maar een erg beperkte voorraad en zitten dus vaak al ver van tevoren volgeboekt. Vraag hier even naar wanneer je een aanvraag doet!

Wanneer moet ik de spullen retourneren?

We verwachten dat je de spullen de eerstvolgende werkdag na jouw huurperiode naar ons terugstuurt.

Hoe kan ik de spullen retourneren?

Heb je de spullen afgehaald bij een Pick-up Point? Dan spreken we een moment af waarop je ze daar weer kunt retourneren.

Heb je de spullen per post ontvangen? Dan ontvang je van ons een retourlabel van PostNL, waarmee je het pakket bij een PostNL-punt in de buurt weer kunt inleveren! Dit dient op de eerstvolgende werkdag te gebeuren, zodat wij onze spullen weer tijdig terug hebben voor de volgende verhuur!

Kan ik de apparatuur smerig retourneren?

Liever niet… Zorg dat je zorgvuldig met de apparatuur omgaat en dat alles weer netjes schoon en onbeschadigd bij ons terugkomt. Daarmee bespaar je ons een hoop schoonmaakwerk en een hoge bloeddruk en bespaar je jezelf de kosten voor het schoonmaken en eventuele schade. In onze algemene voorwaarden vind je hierover meer informatie.

Zorg ook dat je de apparatuur netjes terug in de doos stopt: zenders in het hoesje, koptelefoons ingeklapt, kabels opgerold en alles netjes opgestapeld. Zo voorkom je eventuele schade tijdens het verzenden. Jij bent verantwoordelijk voor de apparatuur vanaf het moment dat je de spullen ontvangt tot aan het moment dat wij de spullen terug hebben.

Muziek

Welke muziekstijlen komen er uit jullie zenders?

Iedere muziekstijl die jij maar wil! Onze zenders maken zelf namelijk geen muziek. Je sluit er je eigen apparatuur op aan, zoals een smartphone, laptop of draaitafel. Maak van tevoren een Spotify-lijstje of huur een gezellige DJ in, sluit de zenders aan en beluister jouw eigen muziek op de koptelefoons!

Kan ik muziek vanaf mijn Smartphone afspelen?

Yes! Wij leveren onze zenders met de juiste bekabeling om deze aan smartphones en tablets te koppelen. Voor de nieuwere Apple-apparatuur heb je nog wel een Lightning-to-Jack-adaptertje nodig. Die verhuren we ook!

Zenders op accu kunnen ook met BlueTooth verbonden worden.

Moet ik zelf de muziek regelen?

Ja! Je sluit je eigen apparatuur aan op de zenders. Als je drie kanalen wilt gebruiken zorg je dat je bijvoorbeeld drie Spotify-playlists en drie geluidsbronnen (smartphone, tablet, etc.) hebt. Je kunt de zenders ook aansluiten op een draaitafel en bijvoorbeeld een vette DJ inhuren die voor de muziek zorgt.